21 Temmuz 2013 Pazar

 Promosyon kalem tercih ederken fiyat – kalite ilişkisi :

Firmanız için yapılacak promosyon kalem in adeti ve rengi belirlendi. Artık sıra numuneleri istemek ve gelen numuneler üzerinden bir karar vermektir. Çalışanların en çok zorlandıkları nokta burasıdır. Çünkü iş karar promosyon vermeye kalmıştır ve bu karar sonucu iyi sonuçlar olmazsa kararı veren kişi kendisini kötü hissedebilir. Karar vericinin dikkat etmesi gereken bazı noktalar çok önemlidir. Verilen karar sadece kendi zevk ve beğenilerine göre verilirse burada çok büyük ihtimalle istenilen sonuç çıkmayacaktır.

  1. Bu konuda özellikle çevrenizden veya yöneticilerinizden destek alabilirsiniz. Bir seçenek de geçmiş yıllar yapılan kalemlere bakıp buradan da bir strateji belirleme şansınız vardır. 
  2. Alınacak kalemler belirlendikten sonra b



    unların
    fiyatlarına bakmak gerekecektir. Eğer şirketiniz size işin maliyeti ile ilgili bir baskı yapmıyorsa nispeten işiniz daha kolay olacaktır. Muhtemelen iyi ve kaliteli bir kalem seçme şansınız çok yüksektir. Ama eğer bu şansınız yoksa fiyat sizin için birinci derece önceliğe sahipse kesinlikle numunelere yakından bakarak karar vermek gerekecektir. 
  3. Bu noktada promosyon kalemin mekanizması çok önemli bir gösterge olacaktır size. Eğer mekanizması sorunsuz ve seri şekilde işleyen bir yapıya sahipse fazla düşünmeden o ürünü seçmek gerekecektir. 
Eğer mekanizmasında sorun varsa veya siz beğenmediyseniz öncelikle promosyon firmasıyla tekrar konuşmanız gerekecektir. Muhtemelen size o mekanizmanın sorunsuz olduğu söylenecektir ama siz eğer yine de ikna kalem promosyonu olmadıysanız öncelikle mekanizmanın değiştirilme ihtimalini tartışın. Eğer mekanizma değişirse o ürün sizin aradığınız uygun fiyatlı ürün halini alacaktır. Mekanizma değişikliklerinden dikkat etmeniz gereken nokta ise bu değişikliğin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmayacağıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder